ganja-steve píše:
asi je to blbost, ale prijde mi to jako spaleny od svetla. neco podobnyho se mi stavalo,kdyz jsem kytky rosil pri zapnuty lampe. Nekdy jsem treba polil par listu pri zalejvani a taky se mi to stalo. Ty kapky jsou jak lupa.
Ale je mozny,ze je to neco uplne jinyho:D
No, lepší než nic
Díky každopádně za nápad a názor. Taky jsem si prvně myslel že jsem se dotknul konvičkou, a že jsem to spálil hnojkama, ale od té doby si na to dávám fest pozor, a stále se to sem tam objeví.
Co se týče rosení, tak teď už přes týden nerosím vůbec, protože kyti si již drží krásně vlhkost samy. Tak budu pozorovat jestli se to znova někde objeví.
Každopádně jsem vždy rosil během dne, protože jsem někde četl rozbor těch kapek a následný efekt lupy a výsledek toho byl, že se listy opravdu spálit nemůžou, že je ohnisko té "lupy" dost daleko pod listem na to aby ho byť ohřála, natož spálila. Někdo to tam i krásně spočítal, že by to musela být opravdu obrovská kapka a skoro koule, aby to místo pod ní alespoň ohřála.
Samozřejmě že to nelze srovnávat s kropením trávníku či zeleniny běhěm poledne v parném létě. Jde totiž hlavně o teplotní šok. Rozdíl teploty vody a teploty povrchu listu.
Úplný výsledek tedy byl, že když se rosí při světle stylem opravdu do smáčení (ať skapávají kapky s listů) a hlavně rozprašovačem, který je v boxu, takže má voda v něm skoro stejnou teplotu jako povrch rostlin, tak se nikdy nemůže nic stát ani když se třeba skropí 3 x za den. Voda se jednoduše stihne za tu dobu odpařit a něco málo si stihnou vzít i listy. Což se mi i potvrdilo - pokud teda opravdu výše zmíněné problémy nejsou spáleniny
Jak říkám, budu na to myslet a pozorovat samozřejmě dále.
PS: málem bych zapoměl - tady jsou nějaké fotky - 5tý den po přepnutí. Hnojím zatím 2:1:1 - Hnojiva AH - sem tam k tomu přidám ATAZYME 1ml/l. A cca jednou týdně jim dám jen upravenou vodu s ATAZYME 1,5ml/l.
PH: 5,8 - z kytek teče taky 5,8 - teď jsem ale 2x po sobě naměřil jen u JEDNÉ kytky (což nechápu) na výtoku PH kolem 5,2. Tak jsem při dnešní zálivce nastavil PH na cca 6,0-6,2. Ale PH vytíká pořád nízké ...
tak uvidím při příští zálivce....snad se to spraví. Změny na oné kytce žádné nepozoruji, vše v naprostém pořádku.
A teď konečně ty fotky:
Kdybych nemusel mít zvlhčovačku, na kterou se příště asi vytento, tak bych jima krásně vyplnil komplet celou skříň.
Do toho ještě zavazí květináč s tou ukousnutou, ale když žije, tak mi bylo líto ji vyhodit a ze 3 paličky na ní budou, teď se má čile k světu, pěkná barva a ostatní dohnala.
Příloha:
image002.jpg [ 331.83 KiB | Zobrazeno 28728 krát ]
Příloha:
image004.jpg [ 409.88 KiB | Zobrazeno 28728 krát ]
Příloha:
image010.jpg [ 301.08 KiB | Zobrazeno 28728 krát ]
Tady nevím, myslím že to jsou ještě prvně preflowers, každopádně všechny a krásně mají po pár chloupcích
Příloha:
image005.jpg [ 225.99 KiB | Zobrazeno 28728 krát ]
Příloha:
image006.jpg [ 342.88 KiB | Zobrazeno 28728 krát ]
Tak ať se daří pro dnešek zdarec
PS: radám se stále nebráním