Zdravím všechny příznivce,
již dlouho se rozhoduji, že začnu taky. Do ted jsem mel pouze všelijaké rozvrhy a plánky nejvymakanejsich systemu apod., kte kterým jsem se stejně z důvodu ceny nikdy nedostal. A tak mi prostě stačilo co se mi povedlo venku. Ovšem po x čorkách už mě to fakt přestává bavit a pomaličku si chci rozjet skříňku. Stačí 250, není to tak drahé a snad na ty 4 mesíce postačí pro mě a nejbližší známé
Staly se mi ale dvě nemilé věci.
1 - dostal jsem řezy Agent Orange, ještě před dokončením boxu...(resp. nevyzkoušeném, stále bojuji s teplotou)
2 - sice je to zajímavá genetika, ale nejsou všechny krásné, tím pádem stejné
resp. musel jsem vymyslet několik postupů jak z toho ven.
Prostor:
Předělaná šatní skříň. Samotný pěstební prostor 77x53x148. Diamantová folie (bohužel 2 druhy) jednu jsem dostal, tak proč ji nevyužít .)
Horní část nad pěstebním prostorem má 77x53x20. Tam mám rozvedenou elektřinu přez fíčko (proudový chránič) a přez jistič. Jedu zatím jen tlumivka wossloh schwabe na startér a dolů k výbojce, do stínitka jsem si raději přidal gumovou přechodku a žlutozelený samozřejmě taky, prostě tak jak to má být. Kabeláž jsem zvolil všude 3x2,5 a hlavní přívod do skříně mám dokonce 3x3,5.
Vybavení
Odtah TT125 + regulátor otáček.
Pach. Filtr Can-Lite 300 m3.
Přítah 120 PCvent.
Ofuk - klipsňák Huricane - doufám, že bude stačit jeden.
6,5L kvetníky + kokos s perlitem - 5ks
Svělto:
Home stínidlo
250W Sunmaster dual spectrum Grow+ (na růst - vím že je to dual)
250W Philips Master Son T Pia + (na květ, dostal jsem ji, až dojede pojedu na té dualce, až budou $ bude to tak jak má být)
Hnojiva:
AH - 1+2+3
Atazyme
Root Stimulator
PK 13-14. A nevím... do ničeho ostatního se mi nějak nechce jít. Připadá mi, že za ty prachy to prostě nemá cenu.
Teď pár obrázku aby jste pochopili celý problém... doufám že se mi z toho podaří nějak vybruslit. A zrovna na poprvé ...
Takhle jsem je chudáčky dostal ...
Příloha:
Poznámka: rezy
P1410842.JPG [ 176.69 KiB | Zobrazeno 28891 krát ]
Tady toho dlouhána asi zkusím na dvakrát přesadit, níž a níž ...
Příloha:
Poznámka: prerostla
P1410847.JPG [ 168.49 KiB | Zobrazeno 28891 krát ]
Ještě prvních pár fotek nedokončeného boxu
Teď už je dokončen. zkoušel jsem do zad ve spodní části udělat 5 děr v průměru 6cm ale teploty vysoké stále když jsem měl zavřeno cca po dvou hodinách 33 a lezlo to výš. V pokoji cca 23-24. Tak jsem udělal zboku jakoby u zad ještě 12cm + aktiv PC vent. Teď drobná otázka resp. ujištění. Je lepší zadělat ty otvory co jsem zkoušel jako pasiv? Osobně mi to přijde lepší zavřené.
Pohled do boxu, poprvé svítíme .)
Příloha:
Poznámka: poprve svitime
P1410835.JPG [ 58.05 KiB | Zobrazeno 28891 krát ]
Ještě nepřichycené rozvody elektřiny. Nyní již na azbestových destičkách.
Příloha:
Poznámka: rozvody
P1410836.JPG [ 85.94 KiB | Zobrazeno 28891 krát ]
Ještě neprovrtaná díra do pěstebního prostoru, ani ven z technického prostoru
Nyní již nad lampou visí napříč pachový filtr a vše jede jak má... ale stále podle mě vysoké teploty.
Příloha:
Poznámka: odtah
P1410840.JPG [ 77.8 KiB | Zobrazeno 28891 krát ]
Na závěr přidám, že jsem kytkám udělal z pet lahví pařníčky(dnem nahoru s dírama).
Svítím cca 70cm od vrcholků kytek. Rosím (i pod světlem, je to 250 a na tu dálku nic neudělá
)
Ofuk mám chvíli na lampu chvíli na kytky. Už se těším až mi přijde nový měřák s čidlem ... tady ten je fakt na ...
Jo box je již skoro celý utěsněn až na zadní bývalé pasivy a mezeru mezi dveřmi... tam asi budu dělat lištu a otvírat je v určitém pořadí... na boky jsem nalepil takovou super těsnící hrubou pásku, krásně to utěsnila. Nevím, možná to zkusím i na střední mezeru, ale myslím že se strhne, resp. zůstane tam lepidlo s pěnou a to moc nechci
---------
Holky se pomalinku ale jistě aklimatizují a vypadá to, že transport a s tím spojený šok přežijou všechny.
Ještě se mi stala další šílenost - cca 30 sekund nepozornosti otevřený box, a kočka si zašla ďobnout... se otočím a ona něco žvýká před skříní a koukám jeden vršek přesně pryč ...
achjo sem byl vzteklý .... no co už, zástřih trošku dříve než bych chtěl. A hlavně kdyby se aspoň trefila na FIM jak jsem to chtěl původně, ona nééé, klasický zástřih. Ale asi bych měl být rád že to nebylo níž... Kytka naštěstí žije (na fotkách vpravo) asi přez PET nepujde moc vidět, ale větvičky řaší...uff
Lampu snižuji, je na nějakých 65 cm.
S teplotama se snažím nepřekročit 30 °C (pohybují se mezi 27 - 30,5 °C)
Vlhkost nevím, snad mají pod těma petkama dost. Protože ve skříni je 25-35 % ....
Na zvlhčovačku teď bohužel není ...
Kvůli vlhkosti občas vypínám ofuk a vyjímečně i odtah ale jak vidím teploty nad 33 hned ho zas musím zapnout.
Přítah je zapnutý nonstop.