Dík za imaginární +K ,dal jsem to sem , protože kdo nemá žádné nebo minimální zkušenosti se stavbou osvětlení sodíkovej výbojky, tak má z toho obavy, dodám malé info
- nenechávat el.zařízení v boxe,je tam větší vlhkost a je známé,že vlko elektřině všeobecně nesvědčí.
- tlumivka trochu hřeje ale není to nic závažného - já mám el.jednotku se spínacíma hodinama vedle boxu na podlaze z obkladaček, kdo chce tak to může položit na izolační nehořlavou podložku.
- zbytečná je obava i s odběrem elektřiny - moje 70W sodíková výbojka má spotřebu jako 70W žárovka.
- zbytečná je i obava z pojmenování SODÍKOVÁ VÝBOJKA = žárovku rozsvítíme zapnutím vypínače a výbojku rozsvítíme výbojem od startéru - podobně se startuje aj neonová trubice v osvětlení kuchyňskej linky a taky se toho nebojíme.
- kdo nemá alespoň základní zkušenosti v elektrotechnice nechť si toto zapojení nechá raději zapojit někomu zkušenějšímu - kopanec 220V je ta lepší sranda.
- přidávám foto mého praktického zapojení = popis stavby boxu bude trochu někde jinde, sem přidám později link s odkazem.
osobní poznámka : foto je převrácené na ležato aby odpovídalo požadavku velikosti a proti tomu zůstala zachovaná reálnost rozměru
- link na stavbu malého a velkého boxu -
viewtopic.php?f=16&t=179&p=454#p454