Hoj, rád bych to téma tady trošku oživil.
Nejprv k mojí situaci, chtěl bych ledky do matkárny pro udržení micromatek nikoliv pro selekci na prostor cca 60x60 které by plnohodnotně nahradily CFL 200w + ideálně přidali něco navíc do kvality.¨
Na druhou stranu, je to nevratná investice, takže bych byl rád aby to nestálo moc korun. Na Ebay sem našel nějaké nové (technologicky staré) světlo za cca 18kil (
http://www.ebay.com/itm/Mars-300W-LED-G ... fresh=true ). Ale jak jsem pochopil je vněm více červeného spektra kvůli kvetení, které se ale konat nebude, takže zbytečné.
Tak se radim s váma a současně mám několik dotazů.
1) Nevíte o jiném světle s vhodnějším spektrem ve stejné cenové kategorii které by zvládlo tuto plochu ?
2) Je tu někdo kdo by zvládnul takové světlo (podle výšše uvedených požadavků) postavit a i s cenou za práci by se vešel do 25stovek, a byl by ochotný se toho zhostit ?
3) Nějaká jiná alternativa ? Nápad ?
4) Potencionálně bych si to postavil i sám, šikovnej jsem dost ale o ledkách nevim zhola nic, takže bych potřeboval nějakou ideálně česky psanou literaturu o tom. Znáte nějakou ??
5) Nejsem nahodou uplně mimo s představa o LED =D. Třeba nerálnou pořizovačkou ? Tím že pod tím nebudu kvést nechci úplné TOP ale současně nechci aby kytky strádaly.
Díky Craft, Snad se dobereme vhodnému řešení.