Horden píše:
Ahoj lidi,
všiml jsem si tohoto příspěvku a musím reagovat - i když pozdě:
Nestavte si zbytečně panely a už v žádném případě je nekupujte od českých dodavatelů - dáte za to 2x-3x více peněz, než je nutné.
Dá se sehnat hromada věcí, jako jsou led žárovky, lišty, panely, bodovky a pásky za relativně rozumnou cenu.
Box 1x1m se dá s přehledem osvítit do 2000,- kč a nemusíte od českého importéra kupovat předražený panel za 5000+, který vám osvítí maximálně 60x60cm.
ještě připojím pár detailů:
teď jedu na panel Mars Hydro 300w (spotřeba kolem 90W), ale nejsem spokojen s pokrytím boxu světlem (za tu pořizovací cenu pokryje max box 60x60). U nás jsem ho viděl v přeprodeji za 5700,- a já ho kupoval za 2600. Bohužel se tu připlácí za značku, ale baví mě testovat světla, tak jsem to zkusit musel.
Teď mám objednány 54W žárovky, které mi dorazí do týdne, takže na info, jak na tom jsou, bude později
Cena jedné je 400kč (tady kolem 1500,-)
Jak už jsem psal, tak rád zkouším, takže jsem si k tomu přiobjednal pásky - červený 630nm a modrý 450nm. Každý má 14.4W a oba stojí 250 kč. (objednával jsem 3x)
Určitě nacpu fotky kytek a přidám info, jak to dopadlo.
Příště chci zkusit reflektory s CREE čipem, protože by mohli mít lepší svítivost a hlavně je světlo usměrněno přímo bez zbytečného rozptylu. Cena 10W reflektoru je kolem 300 kč. Bohužel nemám představu, kolik jich bude potřeba na 1m2, ale vyzkoušíme a uvidíme
Určitě se nebudu vracet k panelům (diodovým), protože ta efektivita mi přijde slabá, a jak psal maugly: použít na 1m2 900W panel, kterej bere kolem 300W? - to mi přijde jako nesmysl.
Co se týče růstu - teď jedu ten 300W panel (který je nic moc) a kytky jedou celkem slušně. Teď jsem zaštípnul a krásně se větví a zpomalení růstu jsem ani nezaznamenal.