MARIHUANOVÉ MÁSLO:
Dejte varit vodu. Do varící vody vhodte máslo. Až se máslo ve vode rozpustí, pridejte co nejdrobneji nakrájené konopí. Muže být sušené i cerstvé. Mohou být i samcí rostliny. Mužete dát i komplet celou rostlinu. Idea je následující: V másle se rozpustí THC a ve vode se rozpustí látky chutove nežádoucí. Varte smes vody, másla a trávy, alespon hodinu. Cím déle, tím lépe. Na záver prefiltrujte smes pres nejaké plátno, nebo treba pres kávový filtr. Získanou nat vyhodte. Smes vody a másla dejte do lednicky. Máslo ztuhne a pujde oddelit od vody. Vodu vylijete, máslo si užijte.
POSVÁTNÉ INDICKÉ GHÍ:
Do hrnce dejte rozpustit asi pul kila másla nebo ghí. Po jeho rozpuštení prisypte asi 100 g nebo více marihuany, kterou jste pred tím mezi prsty rozemnuli na jemno. Máslo privedte pomalu do mírného varu a na slabém ohni je za stálého míchání nechejte nekolik minut povarit, až dostane nádech zelenavé barvy podobné vysušené rostline. Poté máslo opatrne precedte do prichystané nádoby tak, aby kašovitá sedlina zustala na dne hrnce. Rozmocené lístecky obsahují ješte množství másla, zmácknete je proto lžicí poprípade naklonený hrnec trochu prihrejte, zbytek ze dna pak precedte pres jemné sítko. Nechcete-li aby hotové máslo obsahovalo jemný kal z rostlin, prefiltrujte je pres kousek mušelínu nebo nekolik vrstev plátna. Použité lístky nevyhazujte dají se stále ješte použít. Chcete-li extra sílu, mužete do scezené ho másla zamíchat ješte další rozemnuté lístky. Druhá várka trávy nyní nasákne takrka všechno konopné máslo. Scedte je jako predtím, pricemž opetovne vylisujete z lístecku co nejvíce tuku. Konopné máslo prelijte do sklenic s uzáverem a uskladnete v lednici nebo mrazáku.
COKOLÁDA:
Postavte dva hrnce na sebe tak, aby dno horního tvorilo víko spodního. Do spodního hrnce dejte vodu a uvedte ji do varu. Do horního hrnce, který je ze spodu zahríván vrící vodou, takže jeho teplota neprekrocí 100 stupnu celsia, dejte rozpustit marihuanové máslo. Pridejte kakao a cukr, rozmíchejte. Míchejte dukladne, aby se cukr dobre rozpustil. Mužete pridat kokos, oríšky, mléko... Nechejte ztuhnout v lednicce.
BHANG:
2 hrnky vody
1 unce (28 g) cerstvé marihuany
4 hrnky teplého mléka
2 polévkové lžíce loupaných a drcených mandlí
1/8 cajové lžicky garam masala (smes hrebícku, skorice a kardamonu)
1/4 cajové lžicky mletého zázvoru
1 hrnek cukru
Uvedte vodu do varu. Pridejte marihuanu, prikryjte poklickou a nechte asi 7 minut varit. Vodu scedte do jiného hrnce, vymackejte tam i všechnu zbylou vodu z konopí. Konopí dejte do hmoždíre, pridejte dve cajové lžicky teplého mléka a rozmelnete dohromady. Vymackejte mléko z trávy do jiného hrnce. Opakujte, dokud nespotrebujete asi pul hrnku mléka (4-5 krát). Marihuana je nyní na kaši. Pridejte k ní drcené mandle a trochu teplého mléka. Dejte do hmoždíre a rozmelnete na pastu. Pastu vymackejte, a postup opakujte, dokud vám nezbude jen pár vláken a zbytky z mandlí. Tento zbytek zahodte. Zkombinujte všechny tekutiny, které jste získali vcetne vody, ve které se konopí varilo. Pridejte gram masala, zázvor. Osladte cukrem, dolijte zbylým mlékem. Vychladte a radujte se. Príprava je pomerne pracná a proto je jídlo urceno jako obet pro Šivu.
HORKÉ MÁSLOVÉ BHANG:
V hrnci dejte rozpustit asi 60 g másla nebo ghí. Rozdrolte vetší hrst marihuanových palic nebo listu (10-15 g) a primíchejte do rozpušteného másla. Za stálého míchání varte na stredním plameni asi jednu minutu. Hrnec nyní odstavte a prilijte do nej zhruba 230 ml vodky. Vratte smes na horák a za stálého míchání nechte varit dalších asi 30 vterin. Behem této doby mužete do smesi primíchat dve kardamonová semena roztlucená v hmoždíri na prášek. Individuálním chutím se však meze nekladou a do nápoje lze pridat treba skorici, hrebícek nebo muškátový oríšek, anebo nekorenit vubec. Další možností, kterou máte, je zmena obsahu alkoholu v nápoji. Ten muže mít sílu horkého máslového grogu, nebo delším varením se z nej dá pripravit nápoj svou silou podobný svarenému vínu. Po mírném povarení tekutiny scedte. Použijte k tomu lžíce, abyste z rozmocené usazeniny dostali všechny štávy. Takto vymackané lístky bud vyhodte, nebo je povarte s cerstvou várkou vodky. Hotový nápoj mužete prisladit trochou medu.
MAJUN:
Slovem majun je v nekterých provinciích Indie nazýván silný džem. Jeden zpusobu prípravy zní: pod grilem opecte dozlatova 7 g cistých marihuanových palic rozložených na suché pánvicce. Dávejte pritom pozor, abyste je nespálili. Opecenou trávu roztlucte v hmoždíri a pak rozmíchejte s 1 šálkem nasekaných datlí, 1/2 šálkem rozinek, 1/2 šálkem pomletých vlašských orechu, pomletý muškátovým oríškem, anýzovými semínky a zázvorem ( od každého cajovou lžicku) a 1/2 šálkem medu. Smes vyškrabte do rendlíku, prilijte 1/2 šálku vody, a nechejte varit, až všechny ingredience zmeknou a dají se dobre promíchat. Ješte za horka pridejte 2 polévkové lžíce rozpušteného másla nebo ghí a asi 5 minut povarte na mírném plameni. Nakonec smes nalijte do sklenice s uzáverem a dejte ztuhnout do lednice.
HAMENTASHEN:
Jedná se o jiný druh hašišového džemu. Rozetrete 2 šálky švestkového nebo jablecného másla, 1/2 šálku mletých mandlí, 1 polévkovou lžíci citrónové štávy, 1/2 až 1 cajovou lžicku mleté skorice a 7 gramu roztluceného hašiše. Vše dukladne promíchejte, vyškrabte do sklenice s uzáverem a dejte ztuhnout do sklenice.
ARAŠÍDOVÉ KOLÁCKY:
Aktivní pryskyrice se behem pecení rozpustí v arašídovém másle, tudíž není zapotrebí žádných konopných polotovaru.
V míse promíchejte 2 šálky mouky, 1 1/2 šálku arašídového másla 2-3 vejce 3/4 šálku medu, 1 šálek másla 1 cajovou lžicku prášku do peciva 1/2 cajové lžicky soli a 60 g jemne prosáklé marihuany.Chcete-li aby mel recept vetší sílu, místo obycejného másla primíchejte máslo konopné. Jednotlivé prímesi dobre rozmíchejte. Lžicí naberte vždy trochu testícka a dejte jej na plech. Jednotlivé kopecky trochu zmácknete vidlickou. do vyhráté trouby a pecte zhruba 10 až 12 minut pri teplote okolo 190 stupnu celsia. Dávejte pozor, abyste kolácky nespálili. Místo marihuany se dá použít také hašiš nebo haš olej.stejne tak arašídové máslo lze nahradit jiným oríškovým máslem.
ZELEN Z ACAPULCA:
Smíchejte 3 polévkové lžice vinného octa, 2 cajové lžicky chilli korení a 1/2 šálku rozmelnené marihuany. Nechejte stát asi 1 hodinu v klidu, aby lístky trochu nabobtnaly. Pridejte 3 zralé plody avokáda a 1/2 šálku jemne nasekané cibule. Vše dobre promíchejte vidlickou, až vám vznikne jakási nazelenalá kaše. Podávejte jako hustou omácku.
Tuto omácku mužete obmenit když, marihuanové lístky nekolik minut pražíte na pánvi v 1/2 šálku olivového oleje. Smes oleje a konopí pak smíchejte s avokádem, cibulí a chilli korením. Trochou citrónové štávy dodáte pikantní chut.
KANDOVANÉ KULICKY:
Tento recept nevyžaduje žádné zvláštní prípravy konopného materiálu. Lze jej vyrobit z ganji, hašiše nebo haš oleje. Navíc se nemusí varit. Smíchejte 1/4 kg orechového másla ( kešu nebo mandlové) s približne 30 g rozemnuté nebo jemne nasekané marihuany, 15 až 30 g roztluceného hašiše nebo 5 až 15 gramy haš oleje. Pridejte nekolik polévkových lžic medu dle chuti a trochou od všeho, co máte rádi: sušený rybíz, nastrouhaný kokos, pomerancovou nebo citrónovou kuru aj. Smes zpracujte, až jsou všechny ingredience dobre smíchány. V dlaních z testa vyválejte kulicky. Každou zvlášt zabalte do celofánu a uchovejte v lednici, aby máslo nežluklo.
KARÍ HAŠ:
Smes pripravíte smícháním 1 dílu kari korení s 3-4 díly práškového hašiše. Vhodný je zvlášte svetlí charas, ale ten se u nás težko dostane. V uvedeném pomeru naplnte dózu a dukladne korení s hašišem protrepte. Vhodné je použití do lehcího jídla obsahující kari korení.
HAŠ OLEJOVÝ MED:
V malém kastrolku dejte na malý ohen rozpustit ghí ( 1 polévkovou lžici na 1g haš oleje). Za stálého míchání prilijte požadované množství haš oleje. Pokud se nerozpouští, zvyšte o neco teplotu. Jakmile jsou jednotlivé produkty dukladne smíchány, primíchejte na každý gram haš oleje pul šálku medu (asi 100 ml). Med s tukem míchejte tak dlouho, až se ingredience dobre spojí. Hotový med nalijte ješte za tepla do sklenice a nechte vychladnout. Poté uzavrete víckem a uložte.
Cást receptu pochází z knihy "Varíme s konopím". Vlastní fantazii se meze nekladou, takže si je upravte jak chcete. Nezapomente že THC se rozpouští v tucích (máslo, olej) nebo v alkoholu. Ne ve vode! Konopí míchejte s menšími pokrmy jeho úcinky jsou vetší než pri nadmerném množství jídla (cást by se bez užitku vyloucila) a jeto levnejší, protože aby jste se dostali do stejného stavu musíte použít více marihuany.
Psychotropní nádivka z konopných semínek podle Kiefa Pred casem se v nekterých specializovaných prodejnách objevila pulkilová balení konopného semene. Znám dost lidí, kterí si toho v prvotním nadšení nakoupili haffo, ale ted nevedí jak se získanou delikatesou naložit. Zde je jeden veru poctive odzkoušený recept, se kterým nám vydatne pomáhali naši rodice, za což jim patrí náš dík.
Motto: Kdo tvrdí, že konopná semena neobsahují THC, kecá!
Pripravíme si: 200g konopných semen, 100g máku, trochu detských piškotu, perník na strouhání (nikoliv pervitin!), cukr, mléko.
Konopná semena prebereme, vyndáme klacíky a podobné prímesi, pak je tesne pred namletím nasypeme do kastrolu s vodou - kameny a písek jdou ke dnu a cedníkem mužete vybrat mokrá semínka. Tato technologie oddelení zrna od plev dle Kiefa se osvedcila nejlépe. Poté semínka a mák umeleme na strojku na mák. Vše varíme v mléce na velmi mírném ohni asi pul až trictvrte hodiny. Za úporného míchání zahuštujeme piškoty a strouhaným perníkem až vznikne velmi hustá kaše. Behem varení prisladíme jak je ctená libost. Já osobne doporucuji sladit medem ci alespon glukózou. Po vychladnutí mužeme použít tuto nádivku jako nápln do ceských buchet, kynuté bábovky, moravských kolácu, ci ji sníst samotnou. Mne se nejvíce osvedcila do buchet, kde se obsah THC témer nesníží pecením. Konopné buchticky jsou delikátní chuti, ale mají jednu zákernou vlastnost jako všechny pokrmy z konopí. Ucinek se projeví asi za hodinu, takže pozor na obžerství! Dospelému cloveku stací dve až tri buchty, velmi vhodné zapíjet dobrým cajem, napr. AHMAD - English Breakfast No.1
Cejlonský caj podle MECHa, porce pro 2 osoby POZOR! Recept není vhodný pro lidi se srdecními potížemi !
Motto: Tento drink mne naucil varit kozel, který se stal zahradníkem....
Do varu uvedeme necelého pul litru vody ve smaltovaném hrnci, poté co voda prejde varem, prisypeme dve zarovnané polévkové lžíce kvalitního Cejlonského raního caje. (Množství caje lze upravit podle naturelu konzumentu) Nálev necháme 4 minuty odstát a pak scedíme nejlépe do širšího keramického hrnku. Pridáme asi 5 polévkových lžic medu (kdo med nerad, muže dextrózu -Glukopur z lékárny, nikoliv však repný cukr), neslazené kondenzované mléko a kávovou lžicku másla (lze vynechat). Pijeme zásadne horké.
Po vypití takového drinku se vás zmocní lehká euforie a pocit tepla a blaženosti se rozhostí vaším telem. Je to enegretická bomba, at vám to neutrhne hlavu!
Tvarohové karbanátky s konopím podle Magdaleny Tento recept se hodí pro nejakou delší párty. Kazdý, kdo si precte v úvodu slovo „tvarohové" je predem jat velkou neduverou. O to príjemneji bude prekvapen výsledkem!
Množství asi na deset karbanátku.
Jedna kostka tucného tvarohu (míchaný tvaroh ve vanicce není vhodný) 150g nastrouhaného tvrdého sýra (Cihla, Eidam ..) 3 lžíce ovesných vlocek 1 vejce sul, majoránka, pepr, cesnek (kdo rád) konopí na varení, na jemno umleté na kávovém strojku Z techto ingrediencí smícháme testo které necháme pri pokojové teplote nekolik hodin uležet. Poté z testa tvoríme lžící vetší noky, obalujeme ve strouhance a smažíme na rozpáleném oleji. Podáváme se zeleninovými prílohami a tmavým chlebem. Úcinnek se dostavuje asi behem jedné až dvou hodin.
Mojmírovy sýrové konopky Tento recept (samozrejme bez konopí) jsem pred lety, coby dítko pricinlivé, myšlenek nevinných, objevil v caspise „Sedmicka pionýru“. Koho by tenkrát napadlo, jak bájecne se osvedcí.
Motto: Bud pripraven !
200g tvrdého sýra, vhodný je Eidam, cihla a pod. 200g kvalitního másla 200g hladké mouky 1 vejce Korení - kmín, mák, sezamové semínko, hrubou sul na posypání Jemne nadrcené kvalitnejší konopí podle uvážení, doporucuji 10g Sýr nastrouháme na jemném struhadle, pridáme máslo, mouku, vajecný žloutek (bílek oddelíme, budeme ho potrebovat) a konopí. Vypracujeme tvárné testo, které necháme nekolik hodin uležet pri pokojové teplote. Pak vyválíme asi 5mm silnou placku, ze které vykrájíme, napr. pomocí cukrárského kolecka, ctverecky. Vykrájené tvary potreme rozšlehaným bílkem, posypeme solí, kmínem, nebo jiným výše zmíneným korením. Opatrne prendáme na plech a peceme do zlatavé barvy. Pozor, konopky se pecou pomerne krátce a snadno se pripálí, nejvyšší ostražitost je na míste.
|