Jen si dej ještě pozor, abys nedopadl jako já, koupil jsem reversní osmózu, natěšenej jak to pofrčí, ALE...Jak byly teď ty vedra, tak mi bohužel teplota vody vylítla k třicítkám - 1 várka uvařená. Druhý kolo už jsem koupil v Číně lednici, tak si říkám paráda, ted to drží. Jenže jsem jim ještě navíc přidal jiný LEDky(BAZy dík
a pak jsem se zděsil, zrzavý listy jak kráva. To jsem přičítal těm LEDkám, že jsem je spálil, i když byly 70cm od vrcholků. Dal jsem zpátky sodík. Pak následovala nová už třetí posádka. Zase zrzavý. A pak na to BAZy přišel
Když jsem předtím používal normal odstátou vodu z vodovodu, logicky jsem měl tvrdou vodu a ted po osmóze zase logicky měkkou. Hnojky používám od General Hydroponics - tři složky. Dvě jsou univerzální na obě vody, ale FLORAMicro (ta jedna složka) je na měkkou i na tvrdou. Takže jsem začal zase používat odstátou vodu z vodovodu a problém vyřešen. Takže až dodělám FLORAMICRO na tvrdou, koupim na měkkou a použiju zas vodu z RO. Tu druhou posádku se mi podařilo taky zachránit, jen chvilku trvalo než se holky srovnaly. Takže pozor i na tohle
Hlavně mě GHE dostalo, stejná flaška, stejný hodnoty (5-0-1), stejná cena, jen malým písmem - Hardwater - Softwater. Pak jsem se někde dočetl (někde - asi na GHE), že je rozdíl ve vápníku, což můj guru správně odhadl na nedostatek mikroprvků:-)
na obrázku jsou ty zrzky...