Príjemné letné pondelkové ráno záhradníci.
Teda som sa nakoniec dokopal ku konečnému váženiu a bol som veľmi milo prekvapený gramážou materiálu. Dievčatká postupne po kose putovali v celku na sušiak, z neho potom rozobratím do papierových tašiek. Teraz sú uskladnené vo finálnych plastových dózach s občasným otvorením a kontrolou stavu. Môžem povedať, že k výraznej strate hmotnosti už nepríde. Suché sú "tak akurát", žiadne presušené praskajúce a droliace sa hnusoby.
Materiál bol rozdelený na dve kopy: jedna z úplných topov centrálnych palíc bez bočných vetiev a do druhej kopy išlo všetko "ostatné" . S výnimkou úplných spodkov a nim podobného materiálu, ten som do váženia nezahrnul.
Finálna váha teda: Prvá kopa: 366g / Druhá kopa: 250,4g / Celkovo pre mňa neuveriteľných
616,4g Celý pest neprebiehal úplne ideálne, bez chýb a ani výsledok nieje maximom toho, čo by sa dalo dosiahnuť... . Mojou odmenou je fakt, že niesom úplne ľavý a množstvom dymu ktorý vznikne horením. Podotýkam veľmi kvalitného dymu za ktorý sa vo veľkej miere zaslúžil
Bárt ktorému týmto opäť
ďakujem, klobúk dole.
Tiež ďakujem všetkým krorí sledovali, držali palce. Hádam sa niekedy uvidíme pri ďalšom peste.
Majte sa pekne. Nech nám to rastie a kvitne.
PS: Foto sušiny dodám keď sa dokopem k foteniu, pápá.